Kissojen ruokailu on aiheuttanut huolta ja päänvaivaa koko ajan. Ikinä en olisi uskonut, että kissat voi olla niin nirsoja, etenkin Lilli, jolle ei tunnu kelpaavan mikään. Tokihan juttuja on kuullut, mutta ne on aina olleet vain juttuja. Kaikenlaista murkinaa on tullut kokeiltua ja aina kun luulen löytäneeni The Ruuan, joka molemmille kelpaa, niin kohta toinen sitä inhoaa. Suuri ajatus oli, etten syötä markettiruokaa ollenkaan, mutta märkäruuan suhteen joudun ehkä tekemään poikkeuksen, koska nuo laaturuuat ei vain uppoa, varsinkaan Lillille. Oon kantanu niitä töihin työkaverille, jonka kissat syö ilmeisesti mukisematta mitä vain. Turhahan mun on muutenkin vähäistä kaappitilaa käyttää purkkeihin, joita ei tule käytettyä.

Vaihdoin kissojen raksut karvapalloja ehkäisevään, joka on muutenkin tarkoitettu leikatuille sisäkissoille. Joko siitä tai raa'asta possun sydämestä tai kuun asennosta johtuen Lillin maha meni sekaisin. Se ei ollut ripulilla, mutta oksensi ensin lähes vuorokauden koko ajan, sitten käytiin lääkärissä ja saatiin vaikka mitä hienoja pillereitä, joiden antaminen osoittautui mahdottomaksi. Mulla on hienot reiät sormessa ja maha raapimajälkiä täynnä kun oli erimielisyyttä siitä, että syödäänkö pillereitä vai ei. Tuskaannuin, että kattihan helvetti saa katarrin jo stressistä kun joutuu tappelemaan! Se sitten alkoi taas oksentamaan, joten uusi reissu lääkäriin, sain pahoinvointilääkkeen piikkeinä kotiin, sen antaminen sentään onnistui ihan hyvin. Maanantaina meni kolmas ja viimeinen piikki, kissa alkoi oksentamaan seuraavana päivänä. Päätin olla välittämättä asiasta niin kauan kuin kissa syö edes jotain, juo, käy tarpeillaan normaalisti ja ei muutoin mene huonoon kuntoon. Yritän uskoa siihen, että kissa on sitkeä eläin ja se ei itseään nälkään tapa kun ruokaa on tarjolla ja oksentelu ei ole jatkuvaa. Aiemmasta kodista kuulin, että lempiherkku on sardiinit ja Whiskasin herkkunamit. Jälkimmäisiä annoin pari, hyvin maistuikin, mutta eihän se niitä voi syödä niiko ruokaa. Sardiineja en ole uskaltanut antaa koska pelkään niiden olevan turhan tuhtia tavaraa. Märkäruokana on aiemmin mennyt Pirkan ruokia kastikkeessa ja heti annoin sellasta, molemmat söi sitä soossia, itse palaset ei maistuneet. Tietenkään.

Ostin myös Nutri-Plus geeliä, oon sitä pyyhkiny Lillin tassuihin, koska katti lähtee karkuun jo hajusta. Nyt meillä on luottamuspulaa havaittavissa, se luulee, että aina kun kosken siihen, teen jotain pahaa. Ei ole tänään tullut tervehtimään ollenkaan, makoilee vaan sängyllä ja toljottaa mua. Kestän sen, kunhan saan katin kuntoon. Öisin se tulee kyllä kyljelle makaamaan tai änkeää peiton alle ihoon kiinni, että ei kai se ihan tyystin mua inhoa ja pelkää.

Leevi on antanut mulle ilon aihetta syömällä pontevasti kaikkea tarjottua ja sen maha on ollut kunnossa eikä ummella, se myös leikkii enemmän kuin aiemmin. Että jotain hyvääkin!