Kissat on alkaneet naukumaan aiempaa enemmän. Tai no, Leevihän on ollut varsinainen hissukka, mutta löytyy sitä ääntä siltäkin näemmä. Eniten meteliä pidetään kun riekututtaa ja se toinen pitäs saada mukaan, sitten on mekkala kun pitäs päästä parvekkeelle, tämä tosin liittyy usein riekkumiseen. Myös ruokaa pyydetään naukumalla, etenkin Lilli on siinä kunnostautunut.

Minä oon oppinu sanomaan taas aijai, kun Lilli illalla könyää kyljen päälle kävelemään. Vaikkei se paljon paina, niin tarpeeksi siihen, että mulla on kyljet kipeenä eikä tahdo kestää sen tassuttelua. Se itse makoilu ei haittaa ollenkaan, ainoastaan tassuttelu.

Lilli ei ole oksennellut. Kana/nauta on suljettava pois ruokakokeilusta, koska  ne nyt ei vaan uppoa. Lammas uppoaa. Tai ainakin karitsan paahtopaisti, mitä oon tarjonnu tällä viikolla. Eilen nohevana paukkasin kauppaan kun bääbää loppui ja ostin luuttoman lampaanpaistin, vaan mielessä ei käynyt ollenkaan, että sellasella mötkäleellä menee ikuisuus sulamiseen. Otin sen tänään pois jääkaapista ja jätin tiskipöydälle sulamaan, jos sen sais illalla uuniin.

Olen tässä diagnosoinut Lillille myös kala-allergian. Sen korvan edustalla ja kaulan alla on/oli karvattomat, ihan aukinaiset paikat, joihin Leevi osoitti ärsyttävän suurta kiinnostusta. Tai edelleen osoittaa, sillä on hirmuinen tarve päästä kirputtamaan niitä kohtia. Tuossa yks kerta jo mietin, että hankinko sille kaulurin, ettei se pääse Lilliä "hoitamaan", koska se on turhan väkivaltainen siinä toimessa. Enivei, kun vähensin seitin määrää ja lisäsin karitsaa, niin iho alkoi paranemaan. Edelleenkin annan seitiä, mutta yhtä paljonhan se ei sitä saa kun joukkoon on lisätty se lammas. Olen myös lisänny joukkoon pikkusen kaurahiutaleita, että katit sais kuitua ja vatsat toimisi, en ole taas hetkeen siivonnu paskoja astioista. Eihän sitä jätöstä tietysti karppiruualla edes paljon synny, mutta silti.

Ostin kissoille joku aika sitten uuden kannellisen vessan, sellasen ison. Nyt ostin myös pienemmän, avonaisen vessan sillä ajatuksella, että yhtä monta vessaa kuin kissojakin. Leevi ei siitä välitä, se on niin kaino, mutta Lilli on täysin häpeämätön ja käyttää sitä mielellään. Ostin samaan syssyyn myös uuden pienen kiipeilypuun, jonka sijoitan parvekkeelle jahka noi ongelmat siellä on korjattu. Vanha saa siinä vaiheessa lähdöt, se on sen verran hutera kapistus. Uutuus on otettu ilolla vastaan, Leevi ei siinä(kään) kiipeile kyllä, kun on niin jötikkä, mutta raapii tolppia mielellään ja saattaa rallihetkinä hypätä sen ylimmän tason kautta vauhtia ottaakseen... silloin tosin meinaa koko hökötys kaatua. Eilen rälläsivät myös nojatuolin kumoon, onneks oli matto alla, ettei se varmaan alakerran rouvan korviin kuulunut.

Että ihan mukavastihan tässä taas menee. Toivon, että toi Lillin vatsahomma tulis kuntoon. Tilasin Zooplussalta herkän/allergisen kissan ruokaa, joissa on käytetty vain yhtä lihaa ja yhtä hiilaria, josko se olisi ratkaisu. Tietysti mä voin kokkailla edelleen lammasta, mutta hyvähän se ois välillä saada vitamiinejakin.